Zece blocuri cu 200 de apartamente, in apropiere de Cluj-Napoca, isi asteapta proprietarii. Investitorii au cheltuit un 1,2 milioane de euro dar criza i-a ajuns chiar cand au terminat cladirile. N-au vandut mai nimic, asa ca acum un lichidator le urmareste fiecare miscare.

Si nu este un caz singular. Societatea de lichidatori care se ocupa de acest proiect are alte 60 de firme pe care le administreaza, unele in observatie, altele in faliment.

"Majoritatea clientilor au ajuns in aceasta situatie datorita imposibilitatii platii creditelor pe care le-au contractat la banci. Sunt din diferite domenii, de la bunuri mobile, masini, echipamente de birotica, pana la bunuri imobile, terenuri, apartamente" , spune Elena Marginean, director vanzari firma lichidatori.

Lichidatorii se chinuiesc sa vanda si o benzinarie din Mures. A adus bani buni pana anul trecut. Are trei pompe, bar si restaurant. Investitia patronului a fost de 600 de mii de euro. Luna de luna, pretul a scazut. A ajuns la 400 de mii iar specialistii spun ca o sa mai scada si tot n-o s-o cumpere nimeni.

La Turda, o crama veche de 30 de ani a fost scoasa la vanzare de anul trecut. In beciuri au fost un restaurant si depozit de vinuri dar vremurile in care oamenii aveau bani sa petreaca au trecut. Niciun om de afaceri nu s-a incumetat sa mai investeasca.